Allt startade som sagt på Nämndemansgården i Skåne där vi insåg att gruppen är nyckeln till en lyckad beteendeförändring. Det visade sig att vi hade helt rätt. Läs mer om vår filosofi nedan.

 

We+ älskar regelbunden motion. Vi har en stark övertygelse att regelbunden motion förbättrar människors liv. Gladare, friskare, starkare människor som sover bättre och har mer energi att hantera sina dagliga utmaningar.

 

Vi tror på kraften i den mindre gruppen. Genom att skapa en varm och positiv atmosfär och gemenskap i en mindre grupp som hjälper med uppmuntran, peppning, bekräftelse och positivt grupptryck så kan man göra även de svåraste av beteendeförändringar. I We+ fall handlar det om att komma upp ur soffan och motionera regelbundet, få in träning i vardagen och må bra. Och det är kraften från den mindre gruppen som får det att hända.

 

Alla måste själva välja vad som passar dem. För att motion och träning skall blir en del av din vardag så måste den passa just din personlighet och just ditt liv. Därför måste tid, plats och form vara helt valfri: en rask promenad på lunchen, cirkelträning med vännerna eller löpträning inför maraton.

 

Träning och motion skall vara roligt och socialt. Genom tävlingar, där alla kan vara med på lika villkor, gör vi motion och träning roligt. Tävlingen blir en motiverande faktor som hjälper till så att motion och träning blir av samtidigt som det ökar sammanhållningen i gruppen och företaget.

 

I slutet är alla vinnare – ökad motion gör dig starkare, gladare, förbättrar din sömn, motverkar stress och dessutom kraftigt minskar risken för våra vanligaste folksjukdomar; hjärt- och kärlsjukdomar, flera cancerformer, diabetes typ 2 m.fl. Om ni tillsammans lyckas som grupp har ni hjälpt både er själva och varandra till ett hälsosammare liv. Starkare tillsammans.