Skip to main content
Okategoriserad

Revolutionerande hälsoaktivitet på Karolinska Institutet

Under hälsoaktivitetens lopp har medarbetarna peppat varandra inte mindre än 83 000 gånger. Responsen och engagemanget från personalen har varit fantastiskt.
Genom #pepatwork har KI, Avonova och We+ visat att det är möjligt att skapa en arbetsmiljö där hälsa, gemenskap och arbetsglädje går hand i hand.
Författare: Oskar Boding.
Läsning: 5 min.
Oskar Boding är en av grundarna till We+ och brinner för att skapa nya vanor med regelbunden träning och genom det förändra människors liv.

En revolutionerande hälsoaktivitet för medarbetare på Karolinska Institutet

Karolinska Institutet (KI) är internationellt känt som ett av världens ledande medicinska universitet. Men KI strävar inte bara efter att vara bäst i världen när det gäller medicinsk forskning och utbildning, utan också att vara ett föredöme när det kommer till medarbetarnas hälsa och välmående.

För att uppnå detta har KI gått samman med Avonova, Nordens ledande leverantör av företagshälsovård, och We+, Sveriges ledande tjänst för fysisk aktivitet och teamkänsla, för att skapa och genomföra en unik hälsoaktivitet: #pepatwork.

Två pass i veckan

85% av de inaktiva hittade en mer aktiv livsstil under aktiviteten, något som bör ha visat sig i form av ökat fokus och produktivitet.

Ökad motionsnivå

Deltagarna ökade motionsnivån med 69% och motionerade i snitt 4,9 pass per vecka i snitt.

Fysisk aktivitet

Deltagarna motionerade 315 min per vecka i snitt, vilket är långt bättre än WHO’s tuffa rekommendationer på 150 min för ett hälsosamt liv.

”Två flugor i en smäll” – förbättrad hälsa och starkare sammanhållning

Syftet med #pepatwork är tvåfaldigt.

  1. Att engagera och motivera KI:s personal till fysisk aktivitet, vilket leder till ökad energi, hälsa och välmående.
  2. Att medarbetarna lär känna varandra på ett djupare plan, vilket har visat sig ha positiva psykosociala effekter.

Imponerande resultat

Resultaten från #pepatwork har varit imponerande. Deltagarna har i genomsnitt motionerat 4,9 pass per vecka, vilket är en ökning med hela 69% jämfört med tidigare. Otroligt nog har 85% av de tidigare inaktiva medarbetarna hittat en mer aktiv livsstil tack vare aktiviteten.

”Det är fantastiskt att se hur mycket dessa hälsoresultat betyder för medarbetarnas välbefinnande”, säger Claudia Noueched på Avonova.

Claudia_Noueched_Avonova_200
”En så markant ökad motionsnivå leder inte bara till förbättrad syreupptagningsförmåga, utan också till ökad produktivitet på jobbet.”

 

/Claudia Noueched på Avonova

Helt nytt inspirationsflöde i We+ applikation

För att inte begränsa sig till bara fysisk aktivitet, har We+ utvecklat ett inspirationsflöde till KI. Detta inkluderar schemalagda inlägg, artiklar, program och videoklipp som dyker upp i ett separat flöde och inspirerar till ett hälsosammare liv inom alla områden, inklusive balans i livet, sömn, kost och stresshantering.

Elisabeth Svanfelt på KI kommenterar, ”Tillsammans har vi producerat innehåll som är relevant och engagerande. Inspirationsflödet är ett bra sätt att hålla hälsan i fokus utan att det känns överväldigande eller plottrigt. Det är mycket uppskattat. ”

”We+ har utvecklat ett inspirationsflöde med artiklar, program och videoklipp kombinerat med en rolig motionsaktivitet. Det är ett jättebra sätt att hålla hälsan i fokus.”

 

/Elisabeth Svanfelt, Health Promotion Specialist på Karolinska Institutet

elisabeth_svanfeldt_200
Kontakta We+ idag för en kostnadsfri konsultation.

Vill du skapa en framgångsrik hälsoaktivitet? Vi visar hur det fungerar och tillsammans kan vi titta på hur det skulle passa i just din organisation.

Några av våra kunder

Sammanhållning

We+ lanserades för att stärka gemenskapen under en pandemin. Resultatet blev fantastiskt även för hälsan.

Globalt

Sandvik Rock Tools har gjort fyra globala aktiviteter med We+ som enar och sprider glädje till kollegorna i över 20 länder.

Safety Week

We+ lanserades för tusentals medarbetare som en del av Skanskas årliga Safety week och blev en stor succé.

Uppslutning

En gedigen informationskampanj resulterade i att 75 % av medarbetarna anmälde sig till  ”Canon Stronger Together”.

+ 88%

Kraftfulla resultat. Kollegorna på Electrolux ökade motionsnivån med 88% i snitt under aktiviteten med We+.

Socialt

För Spotify var den sociala interaktionen i We+ viktigast. Ett hälsosamt och socialt sätt att ena en globalt spridd arbetskraft.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev