Skip to main content
CaseSammanhållning

Engagemang är viktigt för Charge Amps

engagemang charge amps

Engagemang är en avgörande faktor för ett företags prestanda och framgång. En engagerad medarbetare är mer motiverad att göra ett bra jobb, ta initiativ och föreslå förbättringar. 

Intervju med: Johanna Ekman.
Läsning: 5 min.
Johanna Ekman är Office Manager på Charge Amps.

Engagerade medarbetare ger högre produktivitet och lönsamhet

En undersökning genomförd av Gallup visade att företag med engagerade medarbetare har 14% högre produktivitet och 23% högre lönsamhet. Detta är ett starkt bevis för att engagemang är viktigt för att förbättra företagets prestanda och öka lönsamheten.

Medarbetarna lär känna varandra på ett helt nytt sätt

Charge Amps som har genomfört en hälsoutmaning med hjälp av We+, är ett bra exempel på hur man kan främja engagemang genom en gemensam utmaning. Medarbetarna tillhörde små team online där de uppmuntrade varandra att motionera. Mer än 13 000 gånger peppade de varandra med likes, foton, videos och kommentarer. Medarbetarna har lärt känna varandra på ett helt nytt sätt vilket skapat en positiv och engagerande arbetsmiljö.

Likes, foton, videos och kommentarer

Över 13 000 gånger peppade medarbetarna varandra med likes, foton, videos och kommentarer.

Ökad motionsnivå

Deltagarna ökade sin motionsnivå med 64% i snitt och motionerade i snitt 4,8 pass per vecka.

Fysisk aktivitet

Deltagarna motionerade 300 min per vecka i snitt vilket är långt bättre än WHO’s rekommendationer på 150 min för ett hälsosamt liv.

Ett rejält hälsolyft för Charge Amps

Det blev även ett hälsolyft för Charge Amps. Deltagarna ökade sin motionsnivå med 64% i snitt. Det är en imponerande ökning som kan ha en positiv inverkan på den enskilda medarbetarens liv. En ökning av motionen leder till en bättre hälsa och livskvalitet, samt minskade sjukdomsrisker.

28% av Charge Amps medarbetare motionerade 1 pass i veckan eller mindre innan start, men under hälsoaktiviteten var det ingen som befann sig i denna grupp. Detta innebär att 100% av de som var fysiskt inaktiva innan start började motionera regelbundet under utmaningen vilket är ett viktigt steg mot en hälsosam livsstil.

”Vi är så glada över resultaten av vår hälsoutmaning med We+. Det har varit otroligt inspirerande att se hur våra medarbetare har engagerat och peppat varandra. Vi tror verkligen på att engagemang är avgörande för ett företags utveckling”

 

/Johanna Ekman

Många positiva effekter

En gemensam utmaning kan ha en positiv inverkan på både hälsan och arbetsmiljön. Det skapar en positiv energi och en känsla av gemenskap som främjar engagemanget. Det är inte svårt att se att detta kan ha en positiv inverkan på företagets prestanda och lönsamhet.

Efter tre klick är kollegorna igång och träffar sin grupp online som skall umgås och peppa varandra under aktiviteten.

För alla

Ett pass är minst 30 minuter sammanhängande motion där du får upp puls och blir lätt andfådd. All typ av motion räknas och alla pass är värda lika mycket. En promenad är lika mycket värt som ett maraton.

Tävling

Grupper inom företaget tävlar med varandra i antal pass per vecka, största förbättring och bästa pepp. Aktiviteten avslutas med utdelning av We+ Awards inom respektive kategori. Efter avslutad aktivitet skickar We+ en omfattande hälsorapport med statistik och analys.

Socialt

Varje gång man motionerat delar man sitt pass med sin grupp. Med foton, videos och uppmuntrande kommentarer stöttar och peppar medarbetarna varandra att motionera. Alla motionerar hur de vill, när de vill och utifrån sin egen nivå.
Vill du veta mer om hur du får dina medarbetare fysiskt aktiva?
Boka en demo med oss!