Skip to main content
CaseSammanhållningTräning

Hälsofrämjande aktivitet vände Johans hälsa från risk till frisk

hälsofrämjande aktivitet
Vår hälsofrämjande aktivitet med Toyota blev en vändpunkt och språngbräda för Johan Petterson i resan mot ett hälsosammare liv. Lättare, piggare och friskare har han fortsatt hålla i träningen långt efter att aktiviteten avslutades.
Författare: Oskar Boding.
Läsning: 5 min.
Oskar Boding är en av grundarna till We+ och brinner för att skapa nya vanor med regelbunden träning och genom det förändra människors liv.

Läkaren ordinerade viktnedgång

Johan arbetar som Body & Paint Field Manager på Toyota Sweden, en av We+ många kunder. Efter den årliga hälsoundersökningen via jobbet visste han att han behövde göra en omställning för ett hälsosammare liv. När läkaren ordinerade flera kilos viktnedgång, kändes det som en svår uppgift för Johan. Den mörka och kalla årstiden gjorde det inte lättare.
Som en skänk från ovan anordnade Toyota i samma veva en hälsofrämjande aktivitet med We+ och Johan tyckte det lät kul. Kanske kunde en gemensam plattform med peppande kommentarer, poäng och statistik vara det som fick ut honom i löpspåret och bli mindre stillasittande. Efter bara en veckas träning kände sig Johan lättare och kilona rasade.

Toyota ökade motionsnivån med 64%

Toyota Swedens första hälsoutmaning pågick i 4 veckor. Under den här månaden peppade kollegorna varandra 21 660 gånger med likes, kommentarer, foton och videos. I snitt lyckades deltagarna motionera 5,4 pass i veckan och öka motionsnivån med hela 64%.
– Tack vare peppen i appen tog jag mig ut på både löpturer och längdskidor flera dagar i veckan. Att ha en gemensam plattform som We+ skapar en sammanhållning mellan kollegorna och man blir så motiverad av att se de andras positiva utveckling. Även om man gör det för sin egen skull så kopplas vinnarskallen på. Jag har aldrig varit så motiverad till att träna som med We+ hälsoutmaning, berättar Johan.

En hälsofrämjande aktivitet på jobbet ökar motivation och prestation

Det råder ingen tvekan om att det finns många fördelar med träning. Förutom att kroppen orkar mer och längre så bidrar det till minskad stress, bättre sömn och lägre sjukfrånvaro. En hälsoutmaning är en perfekt friskvårdsaktivitet för teambuilding samtidigt som det skapar både psykiskt och fysiskt välmående. En win-win för både anställda och arbetsgivare helt enkelt.

Ett startskott för ett bättre mående

För Johan blev hälsofrämjande aktiviteten med We+ ett viktigt startskott på hälsoresan och han har lyckats hålla i sin hälsosamma livsstil även efter att utmaningen avslutades. Ett år senare springer han flera dagar i veckan och mår bättre än någonsin.
– Jag har en ny hälsoundersökning snart och jag hoppas att det senaste årets viktnedgång på nästan 10 kilo ska visa på mycket bättre värden än sist, säger Johan.
På grund av en så lyckad första runda valde Toyota nyligen att starta upp en ny hälsofrämjande aktivitet via We+. Denna gång har ännu fler deltagare anmält sig och engagemang och resultat är lika bra!

All träning är bra träning

I första aktiviteten med We+ var majoriteten av totalt 2341 loggade träningspass hos Toyota powerwalks, och hur det blir denna gång återstår att se. We+ välkomnar alla människor oavsett nivå, och här är all form av träning lika mycket värd. Oavsett om man vill ta promenad, gå på gruppträning, spela padel eller cykla.
– Hitta en bra drivkraft och en träningsform som du tycker är rolig. Det blir lättare att komma ut, speciellt under den mörka årstiden, avslutar Johan.

Sugen på att komma igång med We+ i din verksamhet? Kontakta oss för frågor eller boka en demo så pratar vi mer!

”We+ har hjälpt oss att svetsa samman personalen på olika avdelningar i UK, Italien, Belgien, Holland, Sverige och Norge. Alla peppade varandra med träningspass och foton från olika delar av Europa. Nivån på engagemanget var mycket högre än vi någonsin drömt om.”

Freya Powell
HR Swisslog

Kontakta We+ idag för en kostnadsfri demo och genomgång.

Vi visar hur det fungerar och tillsammans kan vi titta på hur det skulle passa i just din organisation.

Några av våra kunder

Sammanhållning

We+ lanserades för att stärka gemenskapen under en pandemin. Resultatet blev fantastiskt även för hälsan. Nu startar de sin tredje utmaning.

Globalt

Sandvik Rock Tools har gjort fyra globala aktiviteter med We+ som enar och sprider glädje till kollegorna i över 20 länder.

Safety Week

We+ lanserades för tusentals medarbetare som en del av Skanskas årliga Safety week och blev en stor succé.

Uppslutning

En gedigen informationskampanj resulterade i att 75 % av medarbetarna anmälde sig till  ”Canon Stronger Together”.

+ 88%

Kraftfulla resultat. Kollegorna på Electrolux ökade motionsnivån med 88% i snitt under aktiviteten med We+.

Socialt

För Spotify var den sociala interaktionen i We+ viktigast. Ett enkelt, hälsosamt och socialt sätt att ena en globalt spridd arbetskraft.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev