Skip to main content
CaseTräning

Ökad livskvalitet och ny energi med We+

Det här är Lisa Cesarinis egna berättelse om hur hon med hjälp av We+, motivation, träningstips och jävlar anamma förändrade sitt liv totalt. Läs om hennes första steg med We+ och en resa för livet som handlar om så mycket mer än att bli av med 20 kg övervikt. Nu åker vi!
Gästartikel skriven av: Lisa Cesarini.
Läsning: 4 min.
Lisa Cesarini finns på Canon i Mölndal sedan ca 15 år, numera som Coordinator för Ledningsgruppen men hjärtat finns även i kundtjänst där hon började.

Lever du hyfsat sunt och gör vad du kan för att hålla dig i form? I alla fall när det inte händer för mycket annat? Så levde jag och tog för givet att min kropp skulle hänga med, i alla lägen. Kilona smög sig på, småkrämporna kom och blodtrycket gick upp. Så ska det väl vara när man är runt 50 år, eller??? Nej, verkligen inte.

Less på att vara överviktig. Men var börjar man?

Jag kände mig begränsad och instängd i min egen kropp, less på fötter som gjorde ont bara för att jag sprang efter spårvagnen och på kläder som inte passade. Jag måste göra något men var börjar man? Att bara gå ner i vikt är inte hållbart i längden, träning behövs också!

”Mentalt har jag ett härligt, rörligt jobb och tack vare We+ har jag också blivit mer rörlig i kroppen.”

 

/Lisa Cesarini, Canon

Började i snigelfart

När We+ startade bestämde jag mig genast för att jag skulle göra något varje dag, även om det bara var att gå i snigelfart runt kvarteret. Vattengympa är också bra, tänkte jag, då kan man ju gömma sig i vattnet om man inte fixar rörelserna. Jag googlade och hamnade på ett pass på Hagabadet. Man ska inte ge sig förrän man hittar en träningsform som känns kul och ett gym man trivs med!

En investering som lönade sig

På gymet blev jag erbjuden träning med PT och det visade sig vara den bästa investering jag har gjort. Så skönt att få träna på ett sätt som var anpassat efter min förmåga! Med ett oändligt tålamod har min PT lotsat mig från dålig hållning till att klara 60 kg marklyft. Jag älskar känslan av att vara stark!

Pepp och träningstips från kollegorna

Av alla härliga kollegor i min We+ grupp fick jag många träningstips och det gjorde att jag gick på ett zumbapass, dans har jag alltid gillat. Det är bra att börja med något som man känner igen sig i! Tempot var högt och alla försökte koordinera fötter, höfter, armar… Generade fniss byttes ut mot gapskratt och en störtskön stämning.

”Att bara gå ner i vikt är inte hållbart i längden, träning behövs också!”

 

/Lisa Cesarini, Canon

Överlevde ett spinningpass

Självkänslan ökade och jag prövade på ett spinningpass med armstyrka. Pröva nya aktiviteter, det kan ju vara kul! Jag kände mig som Ms Bean, vattenflaska och hantlar flög runt när jag skulle ställa in cykeln. Tyvärr fanns det ingen lägre växel än 1 men jag överlevde 45 minuter och nu längtar jag efter att köra så att svetten stänker.

Våga göra bort sig och ta emot hjälp

Att våga göra bort sig och att ta emot hjälp är viktigt för att få framgång. Skratta om det blir tokigt, låt någon visa dig hur man gör och lyssna när du möter någon som kan dela med sig av kunskap och erfarenheter. Du får nya vänner på köpet och fortare än du tror är det du som kan hjälpa någon annan.

”När We+ startade bestämde jag mig genast för att jag skulle göra något varje dag, även om det bara var att gå i snigelfart runt kvarteret.”

/Lisa Cesarini, Canon

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan använda We+

Boka demo!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev