Skip to main content

Öka engagemanget.
Förbättra hälsan.

We+ motionstjänst för företag välkomnar alla och stärker sammanhållningen.

BOKA DEMO

Socialt, roligt & alla kan vara med

We+ är en motionstjänst för företag där medarbetare i grupper online peppar varandra att röra på sig. Det sociala flödet med foton, videos och kommentarer står i centrum och alla är med på lika villkor.

  • Globalt: alla länder/tidszoner
  • Support: Flerspråkig AI-support
  • Skalbart: 10 – 100.000 kollegor
  • Målgrupp: Inaktiva och aktiva
  • CSR: Räkneverk för välgörenhet
  • Kraftfulla resultat: Se nedan

Älskat av deltagarna

Deltagarna inspirerar och peppar varandra med pass, foton och kommentarer. Kollegor bygger nya relationer och känner sig mer sedda. 97% rekommenderar en kollega att hänga på.

Läs våra senaste artiklar

Få tips på hur du kan få dina medarbetare att må bättre, förbättra deras hälsa och bli mer effektiva på både jobbet och fritiden.

Case

Nokia motionerar för både hjärta och hjärna

Tillsammans med We+ hjälpte Nokia sina medarbetare att komma igång med träningen, för att minska…
Case

Varför återkommer våra kunder? Läs deras berättelser.

Läs om varför välkända organisationer som Skanska, Viking Supply Ships, Karolinska Institutet och Svensk Luftambulans…
ramudden halsoutmaning
Case

Starkare företagskultur genom hälsa och gemenskap

We+ har varit en avgörande faktor för Ramudden Global i deras strävan att ena och…
hälsoaktivitet
Sammanhållning

Sammanhållning på jobbet – trots låg kontorsnärvaro

Hur upprätthåller man sammanhållningen på arbetsplatsen i en tid då många anställda väljer att arbeta…

Läs våra senaste artiklar

Få tips på hur du kan få dina medarbetare att må bättre, förbättra deras hälsa och bli mer effektiva på både jobbet och fritiden.

Case

Nokia motionerar för både hjärta och hjärna

Tillsammans med We+ hjälpte Nokia sina medarbetare att komma igång med träningen, för att minska…
Case

Varför återkommer våra kunder? Läs deras berättelser.

Läs om varför välkända organisationer som Skanska, Viking Supply Ships, Karolinska Institutet och Svensk Luftambulans…

Vill du få dina medarbetare att trivas bättre på arbetsplatsen?

Skapa gemenskap, mindre sjukfrånvaro och mer motiverad personal!

Några av våra kunder

Engagemang

We+ lanserades för att stärka gemenskapen under en pandemin. Resultatet blev fantastiskt även för hälsan. Nu startar de sin tredje utmaning.

Globalt

Sandvik Rock Tools har gjort fyra globala aktiviteter med We+ som enar och sprider glädje till kollegorna i över 20 länder.

Safety Week

We+ lanserades för tusentals medarbetare som en del av Skanskas årliga Safety week och blev en stor succé.

Sammanhållning

SKF har inte bara förbättrat sina anställdas hälsa, utan också lyckats skapa en starkare känsla av gemenskap och sammanhållning.

+ 88%

Kraftfulla resultat. Kollegorna på Electrolux ökade motionsnivån med 88% i snitt under aktiviteten med We+.

Socialt

För Spotify var den sociala interaktionen i We+ viktigast. Ett enkelt, hälsosamt och socialt sätt att ena en globalt spridd arbetskraft.

Imponerande resultat

(verkligt utfall, genomsnitt kunder)

273

Sociala interaktioner per deltagare och aktivitet

269

Motion per vecka (WHO rek. 150 minuter)

85

Minskning inaktiva medarbetare

56

Ökning motionsnivå

Så funkar det

1

Start

På startdagen skickar We+ ett mail med inloggningslänk till anmälda deltagare. Efter tre klick är de igång och träffar sin grupp online på ca 10 kollegor som skall umgås och peppa varandra under aktiviteten.
2

Socialt

Varje gång man motionerat delar man sitt pass med sin grupp. Med foton, videos och uppmuntrande kommentarer stöttar och peppar medarbetarna varandra att motionera. Alla motionerar hur de vill, när de vill och utifrån sin egen nivå.
3

För alla

Ett pass är minst 30 minuter sammanhängande motion där du får upp puls och blir lätt andfådd. All typ av motion räknas och alla pass är värda lika mycket. En promenad är lika mycket värt som ett maraton.
4

Tävling

Grupper inom företaget tävlar med varandra i antal pass per vecka, största förbättring och bästa pepp. Aktiviteten avslutas med utdelning av We+ Awards inom respektive kategori. Efter avslutad aktivitet skickar We+ en omfattande hälsorapport med statistik och analys.

Så här säger våra kunder om oss

“Våra medarbetare engagerade sig verkligen med personliga bilder, filmer och gemensamma aktiviteter. Det här skapade en helt ny och mer levande känsla än vad vi tidigare upplevt med traditionella hälsoutmaningar.”

Hannah Forsberg SvenssonSKF

“We+ är ett enkelt och inspirerande verktyg att engagera stora delar av medarbetarna i syfte att skapa en hälsosam företagskultur. Dessutom proffsig projektledning som alltid är lyhörd för kundens önskemål.”

Vibeke StadlingHealth and Wellbeing Telia Company

“We+ har utvecklat ett inspirationsflöde med artiklar, program och videoklipp som ett komplement till en rolig motionsaktivitet. Det är ett jättebra sätt att hålla hälsan i fokus.”

Elisabeth SvanfeltHealth Promotion Specialist på Karolinska Institutet

Client case:
Rock Tools Health Challenge

Målet för Sandvik Rock Tools var att både att skapa delaktighet och samhörighet i en organisation med medarbetare spridda över hela världen och samtidigt att inspirera medarbetarna till hälsosamma vanor.

Anmälningarna strömmade in från Mexiko, Indien, USA, Kina, England, Sverige och Australien. Totalt anmäldes 100-tals team från fler än 20 länder.

Aktiviteten blev en succé och deltagarna delade mer än 100.000 foton, kommentarer, videoklipp och likes med varandra. I snitt motionerade deltagarna 4,4 pass och 295 minuter per vecka och andelen inaktiva medarbetare minskade från 37% till 3%.

Minskning av inaktiva

92%

Ökning motionsnivå

89%

Andel deltagare > 2 pass/vecka

87%

Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan använda We+ i en global organisation.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Har du frågor?

Under nästa sektion ”Vanliga frågor” finns mycket information. Vill du veta exakt hur We+ går till så boka en demo. Du är alltid välkommen att kontakta We+ via e-mail eller telefon.

Vanliga frågor

Kan verkligen alla vara med?

Alla kan vara med på lika villkor oavsett motionsnivå. Ett motionspass är minst 30 minuter där du blir lätt andfådd och får upp puls. Du får motionera när du vill, hur du vill och med vem du vill och en rask promenad är lika mycket värd som ett maraton.

We+ är utformat för att passa alla typer av medarbetare oavsett motionsnivå, ålder, datorvana eller typ av anställning. We+ fungerar därför lika bra i alla typer av organisationer och företagskulturer. Bland våra återkommande nöjda kunder finns allt från busschaufförer, IT konsulter, och industriarbetare till poliser, spelutvecklare och arkitekter.

We+ välkomnar alla!

Fungerar We+ på alla smart phones och datorer?

We+ web-app fungerar lika bra på alla smart phones, datorer och läsplattor. We+ kräver ingen nedladdning eller installation av programvara och deltagarna slipper använda privata Apple-ID eller Google inloggningsuppgifter.

På startdagen får alla deltagare ett email med instruktioner och en personlig länk. Efter 3 klick är alla igång. Superenkelt och smidigt.

Vi har kontor spridda över hela världen, hur fungerar det med språk och tidzoner?

We+ är en online-baserad motionstjänst som fungerar lika bra i alla världsdelar och länder. Tjänsten är anpassad för alla världens tidszoner. Många kunder använder We+ som ett effektivt sätt att engagera och ena globalt spridda organisationer. Deltagarna väljer själva vilket språk de vill kommunicera med varandra inom gruppen.

Får vi hjälp med implementation och kommunikation?

Bra kommunikation är helt avgörande för en lyckad aktivitet och vi hjälper er hela vägen. Teamet på We+ vet både vad som fungerar i form av Best Practice och hur ni undviker vanliga fallgropar. Vi börjar med att skapa en kommunikationsplan tillsammans och hjälper er med kommunikationsmaterial som inbjudningar, posters, online-anmälan m.fl. 

Innebär We+ mycket administration för oss?

Nästan ingenting. We+ sköter all administration från anmälningar till slutrapport. Användarfrågor hanteras snabbt via vår supportfunktion.

Kan vi integrera vårt välgörenhetsarbete i en We+ aktivitet?

Det går utmärkt. Vi har ett räkneverk som möjliggör att medarbetarna kan träna för välgörenhet. Ni bestämmer vilken organisation ni vill jobba med och vilken budget som finns. Därefter skräddarsyr vi ett upplägg där deltagarna sedan löpande kan följa hur mycket pengar de tillsammans tränar ihop till välgörenhet. Exempel på organisationer som våra kunder samlat in pengar till är UNHCR, One Tree Planted, Rädda Barnen och Läkare utan gränser.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Vilka resultat kan vi förvänta oss?

Vi är väldigt stolta över våra kunders fina resultat. I snitt så motionerar våra användare 4,1 pass/vecka, höjer motionsnivån med 56% och motionerar 269 minuter per vecka. I jämförelse så rekommenderar Världshälsoorganisationen (WHO) 150 minuter medelintensiv motion/vecka för ett hälsosamt liv. 

Vi får dessutom störst effekt där det betyder mest. 85% av de som motionerade lite eller inte alls (mindre än 1 pass/vecka) innan de startar gör en positiv förändring och lämnar denna riskgrupp när de använder We+. 

Våra kunder berättar dessutom att det finns ett annat resultat som de uppskattar ännu mer. Nöjdare, gladare och mer engagerade medarbetare som lärt känna varandra bättre. Mer positiv energi på kontoret helt enkelt.

Får jag någon statistik eller hälsorapport efter avslutad aktivitet?

We+ avslutar alla aktiviteter med att skicka en tydlig och detaljerad hälsorapport som sammanfattar aktiviteten: Företagets motionsnivå innan och under aktivitet samt procentuell förändring. Från risk- till friskgrupp, minskning av inaktiva medarbetare, vanligaste motionsformerna, social aktivitet och antal tränade minuter per deltagare jämfört med WHOs rekommendationer.